ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Hodočasnici iz župe Sv. Petra i Pavla iz Kašine u pohodu Otočcu
kašina
Danas, 8.listopada na blagdan neovisnosti RH hodočasnici iz župe Sv.Petra i Pavla u Kašini, predvođeni svojim župnikom vlč.mr. Matijom Pavlakovićem pohodili su Otočac i župnu crkvu u Otočcu putujući s dva autobusa, cca 100 osoba.

U crkvi ih je dočekao župnik mons.mr.Tomislav Šporčić koji im je govorio o povijesti Otočca koji se prvi put spominje na Bašćanskoj ploči iz 11. stoljeća. Govorio im je o samostanu benediktinaca i crkvi Sv. Mikule, zatim o osnivanju i trajanu otočke biskupije, koju je osnovao papa Pio II. dana, 5. ožujka 1460. godine. Zatim je govorio o novijoj povijesti, posebno o Domovinskom ratu i stradavanju crkve i njezinoj obnovi do danas. Kratko ih je izvijestio i o pastoralnom djelovanju u Otočcu.

Hodočasnici su nastavili svoj put prema izvoru Gacke - na Vrilo. I nakon toga su pošli u Gospić i Udbinu. S Udbine se preko Plitvičkih Jezera i Slunja vraćaju prema Zagrebu - Kašini. Bio je ovo jedan od lijepih susreta s vjernicima iz Prigorja - s one strane Zagreba kud se ide za Mariju Bistricu. Preporučili smo se u njihove molitve i zaželjeli im sretan i blagoslovljen put.
Brojač posjete:
31951
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016