ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dani kruha u Osnovnoj školi u Otočcu
c1
Miris kruha i kolača širio je otočkom Osnovnom školom danas 11.listopada. Zajedničkim snagama učitelja, učenika, roditelja, djedova i baka obilježen je Dan kruha i plodova zemlje.

U holu škole izloženi su domaći krušni proizvodi, a priređen je i zabavni program. Recitaciju, pjesmice Maloga zbora župne crkve priredila je č.s.vjeroučiteljica Ljubomira Lešić, a za orguljama je bio učenik Kristijan Pajdaković, a gitaru je svirao vjeroučitelj Dario Košćak.

Okupljenu djecu, roditelje, nastavnike i učitelje pozdravila je ravnateljica Škole Lucija Sekula, a Službu Riječi i blagoslov predvodio je otočki župnik i dekan mons.mr.Tomislav Šporčić.
c2
Ove godine po prvi puta obilježavanju Dana kruha i plodova zemlje pridružio se pravoslavni svećenik otočki jerej Slađan Mikić koji se pridružio liturgiji.

Dolazak jeseni, godišnjeg doba punog mirisa zrelosti, označava razdoblje uvida u bezmjerno obilje proizašlo iz milosti Gospodnje udružene s trudom čovjeka. To vrijeme prikupljanja plodova vrtova, voćnjaka, njiva i vinograda odražava cjelogodišnje ulaganje napora čovjeka u uzgoj tih dobara. Bog nagrađuje trud blagoslivljajući ga i dajući da urodi plodom. Čovjek je svjestan da bez Nebeskog blagoslova darova ne bi bilo. Za primljene darove lijepo je zahvaliti kazao je mons. Tomislav Šporčić. Gospodin čini mnogo za nas zato što mu pomažu vrijedne ruke ljudi. Svi darovi na kojima zahvaljujemo ovdje su zato što ljudi nisu tek sjedili i čekali da Bog sam učini nešto za njih, već su s pouzdanjem u Njega zavrnuli rukave i sami prionuli poslu. Od davnina to je recept za obilje.
c3
Na kraju svečanosti župnik je blagoslovio plodove zemlje, kruh i kolače, a ravnateljica pozvala učenike, nastavnike i profesore da prvi školski sat da se počaste s kolačima i posvete sat druženju i dijeljenju kolača i kruha s onima koji nisu bili u mogućnosti donjeti.

Također je ravnateljica Sekula kazala da ostatak krušnih proizvoda će biti doniran potrebnima i to prvnestveno Domu za starije i nemoćne u Otočcu.

c4
Brojač posjete:
2574848
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016