ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Započinje Tečaj vjere za župne suradnike
tečaj
Iduće subote, 9.studenog u Otočcu, u dvorani župnog Pastoralnog centra u Otočcu započinje "Tečaj vjere za župne suradnike" Gospićko-senjske biskupije.

U okviru Pastoralnog programa Gospićko-senjske biskupije, koji je usvojen na sjednici Prezbiterskog vijeća, 18. rujna o.g. i na Svećeničkoj skupštini u Gospiću, 14. listopada o.g., donesen je i plan Tečaja vjere koji će se održavati i u novoj pastoralnoj godini, 2013/14., također u Otočcu. U tom planiranju imalo se u vidu želje i primjedbe koje su sudionici Tečaja u prošloj pastoralnoj godini dali na svome susretu u Otočcu, 15. lipnja 2013.

Planirani program Tečaja je sljedeći: do Božića će biti dvije radne subote i od Božića do svibnja 3 subote s 4 sata predavanja od 9 do 12,30 sati.

Prva radna subota je 9. studenog 2013., a predavači i teme:
1) Mons. dr. Mile Bogović: Geslo pastoralne godine 2013/14. u Gospićko-senjskoj biskupiji "Odgoj za slobodu u znaku križa"
2) Mons. dr. Mile Bogović: Povijest Crkve (Crkveni sabori – raskoli – Ekumenizam)
3) Mons. dr. Milan Šimunović: Nova evangelizacija (što o tome govore crkveni dokumenti na razini opće Crkve)
4) Mons. dr. Milan Šimunović: Evangelizacijska svijest i odgovornost osoba i crkvenih struktura Crkve u Hrvatskoj danas

Druga subota - 7. prosinca 2013.:
1) Dr. Petar-Krešimir Hodžić: Odgojna dimenzija Teologije tijela Ivana Pavla II.
2) Dr. Petar-Krešimir Hodžić: Zdravstveni odgoj u školama – Stav Crkve i njezinih djelatnika u župnom i školskom vjeronauku
3) Don Ivan Šibalić: Odgoj djece i mladih (1)
4) Don Ivan Šibalić: Odgoj djece i mladih (2)

U subotu 22. veljače i subotu 22. ožujka 2014. obrađivat će se teme: Ekleziologija (Katolička Crkva), Mariologija, Sakramenti kršćanske inicijacije, Crkveno-liturgijska godina, Biblija…
Za posljednju subotu predviđeno je ono što ostane kao najpotrebnije. Ali veći dio ostavit će se također za razgovor u plenumu i po grupama. Planirana je i podjela certifikata za one koji će sudjelovati i drugu godinu. No konkretniji program za 2014. godinu pripremit će se do Božića.

Organizator odnosno mons. Tomislav Šporčić, a njemu se pridružuju svećenici i župnici našega Dekanata, poziva sve sudionike od prošle godine i potiče ih da pokušaju u svojoj sredini naći nove i obrazložiti im razloge zbog kojih bi bilo dobro za njih osobno i za njihove župne zajednice da se uključe u ovaj program.

Tečaj vjere svesrdno podržavamo i preporučujemo svim župljanima koji žele produbiti svoju vjeru i steći veće vjersko znanje. To će biti nastavak našega zajedničkog rasta u vjeri, koji je potaknut Godinom vjere, te ujedno značajan poticaj osobnoj vjerskoj izgradnji svih polaznika Tečaja.


Foto: Sudionici prvog Tečaja vjere 2012/13.
Brojač posjete:
110380
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016