ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Prva nedjelja adventa - došašća
a1
Danas, 1.prosinca, prva je nedjelja došašća. Središnju svetu misu u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije, dekan i župnik otočki.

Prvom nedjeljom došašća ili adventa počinje nova liturgijska godina. Došašće je vrijeme kroz koje se kršćani pripremaju na proslavu Božića, prvog Kristova dolaska. Pri tom se sjećaju povijesnog očekivanja Mesije, a naglasak stavljaju na očekivanje drugog Kristova dolaska na kraju vremena. O tome govori današnja evanđelje (Mt 24, 37-44.). Ovo evanđelje je tzv. Eshatološka besjeda ili Dovršenje Božjeg djela. Učenici postavljaju temeljno pitanje: "Kad će to biti i koje će tomu biti znak?" Isus na to ne odgovara. Kaže im nešto puno važnije: Dan Gospodnji bit će iznenadan i treba uvijek biti pripravan. Stoga je potrebna budnost. Kršćanska budnost je stanje pripravnosti: zaposlenosti u ljubavi prema Bogu i ljudima. Adventski je kršćanin vrlo zaposlen čovjek. "Sin čovječji stalno dolazi! Evo stojim na vratima i kucam… Blago onom koji čuje glas moj i otvori mi vrata" Danas! Ovog adventa.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić, a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
a3
( Bez obzira na hladnoću crkva je puna vjernika )

a2
( Paljenje prve adventske svijeće )
Brojač posjete:
30459
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016