ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Slavljena misa polnoćka u Otočcu
p7
Svečanu misu Polnoćku u svetoj božićnoj noći s 24. na 25. prosinca u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu predslavio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije, dekan i župnik otočki u suslavlju s mons.dr.Milanom Šimunovićem, umirovljenim profesorom na Teologiji u Rijeci ( rođeni Kompoljčanin ) .

Na početku prigodne propovijedi mons.Šimunović kazao je kako je mislio na polnoćki biti na drugom mjestu, ali kada je čuo da je od našeg župnika umro brat, "uskočio" sam pomoći župniku, ujedno iskazujem svoju sućut i cijele župne zajednice župniku za gubitak brata Dragutina.
p1
Dr. Šimunović dalje kaže : Drago mi je kao sin ovoga kraja da sam večeras s vama. U 20 sati na maloj misi polnoćki crkva je bila dupkom puna, i kora i galerije. Bio sam ugodno iznenađen da se ovoliko svijeta ovdje skupilo. Svake nedjelje je za kršćanina Božić, ovo je jedinstvena noć. Večeras zastanimi i razmislimo tko smo i što smo, i neki baš za ovu noć dođu u Crkvu. Živimo o prelomnim vremenima. Vidimo da se kod nas i u svijetu događaju određeni prijelomi u društvu, crkvi, narodu. Ovaj papa Franjo progovorio je da je ovo zadnji čas, dok je predhodni papa Benedikt rekao da smo se ulijenili u vjeri. Danas mnogi mladi čekaju Božić u kafićima, to je duhovna pustinja. Dugo vremena ostati ćemo zbunjeni, sve više se razdvajamo. Postoje određeni "igrači" koji vode svijet, čovjek gubi kompas. Gospodo jesmo li mi trebali referendum o braku? Netko namjerno ruši da bi oni zavladali, da budemo novi robovi. Kao da nas je napustio Bog, koliki bi htjeli čuti glas Boga ali kao da ga ne čuju. Mladih nema u Crkvi, politici žive u nekom drugom svijetu. Bez rada poštenog i činjenja dobra neće biti boljitka. Ovaj nam papa Franjo piše u pismo: Nemojmo kukati, širimo nadu, širimo radost. Drugači su ljudi, stari, mladi. Ako ostavljamo Boga rušimo temelje na kojima gradi kuća, koliko podvala i ogovaranja ima, svi zavirujemo u druge preko plota. Počeli smo se bojati čovjeka katolika. Dolazi nešto novo, zbijmo redove oko oltara, nemojmo ostaviti Krista, makar je mnogima teško jer su bez plaće, ako imate pouzdanje u Boga opstat će te, držimo se Isusa. Svi smo mi veliki griješnici, zato i dolazimo svake nedjelje na misu. Uzmimo u ruke Bibliju i čitajte malo - kazao je prof.Šimunović

p4
Braćo i sestre nedajte se zavesti, držite se Crkve. Crkva nije mjesto vanzemaljaca, nedajte se iz te Crkve, u astrologiji i prorokovanju pojedinaca nema budućnosti. Krist kada dijeli on vas prihvaća, on je spasitelj i otkupitelj. Što smo sve prošli, što nam sve nude, kakva rješenja. Svoju vjeru živite, križ doživite, imajte volje. Budimo sretni jer je Božić, držimo se Isusa. Molimo Spasitelja da svi zajedno izdržimo - zaključio je mons.Šimunović.
p5
Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
p3
Brojač posjete:
42982
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016