ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Sveti Stjepan Prvomučenik
s1
Prvi dan po Božiću Crkva slavi Svetog Stjepana Prvomučenika. Ova dva blagdana su usko povezana. Središnja sveta misa u 11 sati bila je u župnoj crkvi a predvodio ju je mons.Tomislav Šporčić, župnik i dekan otočki.

Na samom početku mise obavljen je blagoslov vode za blagoslov obitelji. Molile su se litanije Svih Svetih , a potom je bio blagoslov vode koju su brojni vjernici koji su danas bili na misi ponjeli svojim kućama.

s2
U svojim razmišljanjima mons.Šporčić se osvrnuo na današnjeg sveca. Vjernici diljem svijeta obilježaju blagdan Svetog Stjepana, prvog kršćanskog mučenika koji je bio jedan od sedmorice đakona u crkvenim počecima. Stjepan Prvomučenik je bio jedan od sedmorice đakona, a podaci o njegovu radu i životu zabilježeni su u novozavjetnoj knjizi ˝Djela apostolska˝. Nazvan je prvomučenikom jer je bio prvi koji je za Krista posvjedočio svojom krvljom, a danas su njegovi lik i djelo simbol borbe protiv nepravde te oprosta. Njegova svetkovina je svojevrsno prisjećanje na temeljne životne ideale, koji su i danas bezvremenski.

Kršćanin vjernik je taj kojeg tjera Božja ljubav, otvoren je Božjoj ljubavi. Živimo za život, žrtvujmo se za život, život je povezan s mukom i križom. Danas imamo sve umjetno, umjetno se smijemo, razgovaramo. Bez križa nemože se odgajati dijete, bez križa nema boljitka, križ je onaj koji mjenja. Zašto danas Crkva smeta nekima ? Moramo biti sol zemlje, neka nas Gospodin ojača svojim duhom, mi znamo zašto moramo trpjeti i nositi svoj križ...Oprosti im Gospodine jer neznaju što čine.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
s3

Brojač posjete:
43079
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016