ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
10 godina godišnjaka "Vrilo"
vrilo1
Otočac, (IKA) - Godišnjak župa Otočkoga dekanata "Vrilo" ove je godine u znaku značajnog jubileja, desetog broja, što je posebno vidljivo po naslovnici na kojoj su sadržane početne stranice prethodnih brojeva. I ovaj broj Vrila uređuje župnik Otočca i Dabra i generalni vikar Gospićko-senjske biskupije mons. mr. Tomislav Šporčić.

Deseti broj ima 305 stranica A5 formata te je po sadržaju kronika crkvenih zbivanja župa Otočkoga dekanata ali i važna kronika kulturnih i društvenih zbivanja Gackoga kraja. Nakon uvodnika urednika Šporčića slijedi rimokatolički kalendar s godišnjakom gdje je svaki mjesec dao prostora nekom značajnom laiku župa dekanata.

Rubrika "Dobro je znati" donosi iscrpne podatke o blagdanima u Hrvatskoj, kao i astronomske i statističke podatke, shematizam Katoličke Crkve u svijetu, Republici Hrvatskoj te tijelima i službama Gospićko-senjske biskupije. Rubrika "U službi navještenja" donosi božićnu poruku gospićko-senjskog biskupa Mile Bogovića "Odgoj za slobodu u znaku križa" te članak dr. Milana Šimunovića "Zašto i kako prema novom kršćanstvu". Slijedi rubrika "Biskupijski pastoralni program" u kojoj Zvonko Ranogajec, mons. Tomislav Šporčić, don Anđelko Kaćunko, Mateja Posavi i Ivan Gomerčić donose prikaz najznačajnijih događaja na biskupijskoj razini tijekom 2013. godine, od tradicionalnih biskupijskih susreta do proslava Velike Gospe na Krasnu, 1700 obljetnice Milanskog edikta u Rakovici i Dana hrvatskih mučenika na Udbini.

U rubrici "U susretu s ljudima i krajem" Milan Kranjčević piše o s. Ceciliji Pleša, glazbeno najobrazovanijoj Gačanki, Milan Šimunović o župniku Kompolja, Švice i Dabra Mirku Dinteru, Milan Kranjčević o 450. obljetnici bitke kod Orlovih stijena kao i Gačanskom parku hrvatske memorije, dok Ruža Orešković piše o Narodnoj knjižnici u Otočcu.
vrilo
Brojač posjete:
43092
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016