ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Silvestrovo - Misa zahvalnica
s1
Tradicionalno na Silvestrovo, Staru godinu posljednjeg dana kalendarske godine večernju misu zahvalnicu u 18 sati predvodio je župnik mons.Tomislav Šporčić u suslavlju s don Jurom Ladišićem.

Prigoda je to zahvaliti Bogu za sve što smo primili u ovoj godini. Ničim nemožemo zahvaliti Bogu kao što je sveta Euharistija - sveta Misa. Treba prihvatiti i stranu da vrijeme prolazi. Tko ne vjeruje u ovu činjenicu, tu pojavu živi s velikom zebnjom u srcu. Jer vrijeme što prolazi jest poput hoda prema ništavilu. Kad čovjek ne vjeruje u činjenicu prolaznosti vremena, tada je to kao uzaludno naprezanje svih sila oko predviđanja razonoda koje na kraju iščeznu u nepovrat. Onaj tko u to ne vjeruje, naposljetku se boji, iako to nikome ne kazuje, iako taj strah skriva pred drugima ili ga niječe pred samim sobom. Ali mi vjernici imamo vjeru i želimo vjerovati. Za nas je vrijeme koje prolazi približavanje susretu, hod prema zagrljaju s Ocem, predvečerje velikog i divnog blagdana - kazao je župnik u svojim razmišljanjima.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor, pod ravnanjem s.Ljubomire Lešić koji je na kraju Mise sa nazočnim svećenicima i vjernicima, u znak zahvalnosti otpjevao “Tebe Boga hvalimo”. Prije završnog blagoslova, župnik je izrekao tekst Zahvalne molitve te pročitao dio statističkih podataka za proteku godinu.

U 2013.godini
Kršteno je 34 dijeteta ( jedno od njih je već odraslo), 19 muških i 15 ženskih, dok je 3 - troje kršteno izvan župe ( 2012. kršteno je 30 djece )

Prva Pričest
Na prvoj pričesti bilo je 37 prvopričesnika ( djece III.razreda )

Krizma
Na sv.Potvrdi bilo je 53 vjeroučenika VIII.razreda

Umrlo
Umrlo i crkveno sprovedeno 54 osobe ( prošle godine 52 osobe )
Providirani 29 i 25 neprovidirano
31 muških i 23 ženske osobe

Uzroci smrti:
14 osoba starost, 12 karcinom - tumor, 6 bolesti srca, 4 samoubojstva ( drugo dosta nejasno)

Vjenčani u 2013.
U župi Otočac vjenčano je 12 pari. Za tri para vjenačnja izdata je dozvola da se vjenčaju izvan Otočca. Izdato je više dozvala za zaručnicu ili zaručnika koji su župljani Otočca, a zaručnik odnosno zaručnica im je izvan Otočca.


s2


Brojač posjete:
42954
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016