ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Svetkovina sv. Marije Bogorodice, Dan mira i Nova godina
misa
Na Novu godinu, kada Crkva slavi svetkovinu Marije Bogorodice i obilježava Dan mira, 1. siječnja 2014., Svetu misu u župnoj crkvi predvodio je mons.Tomislav Šporčić župnik, dekan i generalni vikar biskupije uz asistenciju don Jure Ladišića.

Danas svatko od nas, vjernici i nevjernici česti­taju uzajamno Novu Godinu izražavajući pismeno i usmeno najbolje želje za dane koji su pred nama. To uključuje dug život, zdravlje, blagostanje svim dobri­ma i napredak u svim pothvatima. Mi, koji smo svjesni da »ljudi prave kalendare, a Bog daje vrijeme« i da je iznad svega Božja ljubav, danas se radujemo što nam Crkva daje na početak godine blagdan Nebeske Majke, a koji je Papa proglasio Međunarodnim danom mira.

Nakon proslave Rođenja Isusova, koji je uosobljeni Božji blagoslov za svijet, Crkva nas pre- poruča zaštiti one, koja je taj događaj kao i sve ostale događaje svoga života prebirala u svome srcu i molila za ustrajno nasljedovanje onoga DA što ga je na ponudu neba Izrekla u tajanstvenom času razgovora s Božjim glasnikom.Cijela povijest spasenja je povijest Božjeg blagoslova za sve koji ga traže. Današnji blagdan mira tek je odjek onoga mira što ga spominje prvo čitanje kad Gospodin naređuje Mojsiju i Aronu kako će u Njegovo ime blagoslivljati svoj narod i donositi Božje spasenje izraženo ljudskim riječima iza kojih stoji Bog.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor pod vodstvom s.Ljubomire Lešić.


Brojač posjete:
43090
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016