ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Druga nedjelja po Božiću
c2
Na drugu nedjelju po Božiću, 5.siječnja središnju euharistiju u župnoj crkvi predvodio je mons.Tomislav Šporčić - župnik,dekan i generalni vikar biskupije.

U svojim razmišljanjima župnik je kakzao kako u ovo Božićno vrijeme današnje Evanđelje po Ivanu čita se već treći puta. Po riječi Božjoj svijet je stvoren, svi mi smo stvoreni na sliku Božju. Mi možemo biti sudionici Božje riječi, možemo biti komunikatori, propovijedati i prenositi Božju riječ. Svi smo u ovom Božićnom vremenu zagrljeni u jednu veliku obitelj. Bog je sišao među ljude. U Božićno vrijeme svi sudjelujemo u jednoj Božićnoj riječi, mi puno više kažemo pijevajući. Sveti Augustin je rekao: Tko pijeva duplo moli. Čovjek ne živi samo o kruhu nego od svake izgovorene riječi. Ako ružno govorimo onda je to suprotno Božjoj riječi. Najveći dar čovjeku je da svoje misli može dati drugome. Božja riječ je stvorila svijet.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor pod vodstvom s.Ljubomire Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
c1
Brojač posjete:
43047
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016