ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Započela duhovna obnova u našoj župi
v1
Povodom proslave sv.Fabijana i Sebastijana suzaštitnika naše župe i Dana grada Otočca te zaštitnika Gacke doline sinoć u župnoj crkvi Presvetog Trojstva, u 18 sati, svečanu misu predslavio je mons.dr.Milan Šimunović - umirovljeni profesor na Teologiji u Rijeci, u zajedništvu s mons.Tomislavom Šporčićem župnikom, dekanom i generalnim vikarom biskupije, don Anđelkom Kaćunkom župnikom župa Kompolje, Brlog i Vratnik, te don Jurom Ladišić pastoralnis suradnikom za slijepe i slabovidne.

U svojim razmišljanjima prof.Šimunović govorio je u svjetlu nove enangelizacije za prenošenje vjere na temelju enciklika pape Franje "Svjetlost vjere" i "Radost evanđelja".

Tako propovjednik kaže: Bog naz zove da nešto učinimo, pozvani smo dublje promišljati, dobro se posavjetovati s nekim. Mi živimo u životnoj strci, gomilaju se problemi, potrebno je da drugima budemo na pomoći. Bez Isusove pomoći nema ništa. Treba se vratiti sebi, više se približiti Kristu. Bog nas zove da nešto učinimo, mora nas poticat radost Evanđelja. Nemojte se obeshrabriti - zaključio je mons.Šimunović.

v2
Poslije mise bilo je Euharistijsko klanjanje.

v3
/ okupljeni puk u crkvi /
Brojač posjete:
42991
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016