ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Bez slavlja nedjeljne mise-obitelj bez čvrstog temelja
d6
Drugi dan duhovne obnove ( 16.01. ) povodom proslave sv.Fabijana i Sebastijana suzaštitnika naše župe i zaštitnika Gacke doline, predvoditelj euharistije bio je mons.dr.Milan Šimunović, u zajedništvu s mons.mr.Tomislavom Šporčićem i don Jurom Ladišićem.

Danas na misu posebno su pozvani roditelji prvopričesničkih kandidata ( I. i II. razreda) kao i župljani Prozora, Ličkog Lešća, Sinca, Čanka i Ramljana kojih je bila puna crkva.
d1
Večerašnja tema bila je "Bez slavlja nedjeljne euharistije ( mise ) - obitelj bez čvrstog temelja. U svojim razmišljanjima dr.Šimunović započinje svoju propovjed: "Ako danas glas mi čujete nebudite srca tvrda". Danas slušate Kristov glas, mi smo samo jedna zajednica, crkva je skup ljudi. Citirajući papu Franju koji kaže: Da Isus ljubav nije htio dati samo jednima nego svima. Nitko ne spašava sam sebe, niti vlastitim snagama, Bog nas spašava, taj narod kojeg je Bog izabrao to je crkva. Svima koji su bojažljivi Gospodin ih poziva kao i one koji su ostali kod kuće. Mi smo postali jedna crkvena vjera, nju nam je dao nebeski Otac. Mi nemamo svoju privatnu vjeru, mi nemožemo se izolirati i ostati izvan ove zajednice. Ovdje nas Isus okuplja i voli, mi bez crkve smo izgubljeni ljudi. Kršćanin koji se vraća u svoju zajednicu on je radostan. Ovdje smo svi veliki, ovdje nema viših i nižih, pred Bogom smo svi jednaki. Ako nas Bog voli on nam prašta. Mi se na misi čistimo od grijeha - kazao je mons.Šimunović.

Dragi roditelji djeci govorite o Božjoj dobroti, oprostite pa će i vama biti oprošteno. Djeco budite zahvalni roditeljima, oprostite im ponekad - kaže propovjednik. Isus se najviše otkriva kada smo u crkvi i na misi. Bog nas voli, Bog nas ljubi, budite hrabri, budite srca mekana, budite radosni što smo Kristovi učenici kazao je dr.Šimunović.
d2
Euharistijsko slavlje animirao je dječji zbor pod vodstvom orguljašice Gabrijele Degoricija i s.Ljubomire Lešić.
d3
( okuljeni vjernici na dnu crkve )
d4
( crkva potpuno ispunjena vjernicima )
d5
Brojač posjete:
42998
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016