ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Dr.Šimunović: Zaduženi smo činiti dobro
a3
Povodom proslave sv.Fabijana i Sebastijana suzaštitnika župe i Dana grada Otočca, te zaštitnika Gacke doline sinoć ( petak, 17.siječnja ) u župnoj crkvi bio je dan župa Dabar, Kompolje, Brlog i župe Brinjskog kraja, uz roditelje krizmaničkih kandidata ( VII. i VIII. razreda Osnovne škole).

Tema večeri bila je : Obitelj i odgoj za kršćansku odgovornost i djelovanje iz vjere.

Svečanu euharistiju predvodio je mons.dr.Milan Šimunović,u zajedništvu s don Anđelkom Kaćunkom, mons.mr.Tomislavom Šporčićem i don Jurom Ladišićem.

U svojim razmišljanjima dr.Šimunović kaže: Koja čuda Isus stvara kada kaže "Ustani i oprošteni su ti grijesi". Imate ljude koji su jako bolesni, ima onih koji su unutra zdravi i u sebi jako zadovoljni. Ovdje s nama su sedmaši i osmaši, učenici koji imaju svoje probleme, a njihovi roditelji imaju svoje muke. Zato u sebi budite sretni. Kršćanin vjeruje i vjera će ga spasiti biti će zdrav iznutra. Isus nam oprašta grijehe. Isus kaže " Idi i otpušteni su ti grijesi", to je prijateljstvo s Kristom. Pa s Kristom razgovaramo baš ovdje u crkvi, a i pod plahtom navečer kada idemo spavati. Molimo navečer prije spavanja pa ćemo lakše i zaspati. Kristov duh nam daje snagu. Dragi mladi preuzmite odgovornost da odgovorno živite, nešto od svog života napravite. Dobro je izići iz samoga sebe i povezati se s drugima. Nitko nemože postati pravim čovjekom ako se ne daruje. Darujmo se za druge, nemojte se zatvarati u sebe, posjećujte se, razgovarajte, razveselite sebe, širite radost. Zaduženi smo da činimo dobro. Kršćanin makar je klonuo kada dođe u crkvu kaže "Bože daj mi snage da ponovno počmem". Na župnoj zajednici je osobna odgovornost, potičimo se. Roditelji ponašajte se tako da zaslužite povjerenje svoje djece. Žalosno je kada roditelj pred djecom kaže kada se berma - krizma da više netreba ići u crkvu. Na svu sreću takvih je primjera malo ali ih ima. Stoga bi bilo lijepo kada bi krizmanici poslije krizme dolazili u crkvu. Ova priprema za krizmu mora u vama pobuditi svijest - zaključio je propovjednik.
a1
Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor "Sv.Cecilija" predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
a2
Brojač posjete:
43019
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016