ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Duhovna obnova - Kršten Grga Perković
z3
U subotu, 18.siječnja, u župnoj crkvi nastavljena je duhovna obnova, i to četvrtu večer zaredom. Večerašnja tema bila je: Svjedočenje / mučeništvo u temeljima vjere - za bolji svijet. Ujedno večeras na poseban način bili su pozvani župljani Kutereva, Krasna, Donjeg i Gornjeg Kosinja koji žive u Otočcu a došli su ovamo iz tih župa.

Svetu misu u 18 sati predvodio je mons.dr.Milan Šimunović, u zajedništvu s don Anđelkom Kaćunkom i mons.mr.Tomislavom Šporčićem.
z4
U svojoj homiliji mons.Šimunović je kazao kako je i nas sve ovdje okupljene večeras Isusov glas savjesti okupio u Crkvi. Mi smo svi pred Bogom griješnici, pa i papa Franjo pri izboru za papu priznaje da je griješnik. Bog izabire određene ljude i od njih radi nešto veliko. Bog od griješnika može stvoriti sveca. Mi smo u očima Božjim veliki, mi smo Božja djeca. Svatko od nas ima Božje povjerenje i mi ga moramo vratiti. Nas ovdje večeras ima više od 200 ljudi, mi možemo napraviti čudo kada bi svjedočili svoju vjeru. Ljudi griješnici dođite Bogu i imate šansu da postanete veći ljudi. Veći u vjeri, veći u ljubai prema bližnjima. Mi se kršćani jako bojimo uvukli smo se u sebe. Nas čeka teško vrijeme, neće nas tući i ubijati ali će nas stalno tući po glavi. Papa Franjo je rekao i poziva: Iziđite iz svojih samostana, dvorova, kuća i svjedočite svoju vjeru. Papa kaže: Volim vidjeti crkvu "prljavu" da svećenici idu k ljudima i da svjedoče vjeru. Vi mladi imate radio emisiju, svjedočite svoju vjeru, pjevajte, posjećujte domove umirovljenika. Vi koji idete u Crkvu nemojte se ustručavati kući donjeti "Glas Koncila" . Veselite se povratniku, obraćeniku, grešniku koji je pristupio u župnu zajednicu. Mnogi su se udaljili od Crkve, svi smo mi pastiri, svi navještamo i svjedočimo vjeru. Nekom smeta i naš hrvatski narod. Vi sariji molite za obraćenje, vi mladi predlažite župniku svoje ideje, nemojte se dijeliti od starijih. Vi molitvene zajednice nemojte se izdvajati iz svojih župa. Crkva je zdenac držimo se Isusa. Mi smo oni koji moramo jedni druge potegnuti. Kršćanin bez križa nemože uspjeti, vjera neće i nemože nestati iz nas - zaključio je prof.Šimunović.
z8
Na misi je bilo posebno svečano u zajednicu krštenih primljen je dječak Grga Perković, od oca Ivice i Maje rođ.Kostelac sa Luke ( Otočac ).
z1
Euharistijsko slavlje animirao je zbor mladih VIS "Trinitas". Nakon mise druženje je nastavljeno u župnoj dvorani Pastoralnog centra.
z2
( Crkva ispunjena do posljednjeg mjesta )
z5
( Vjerni puk pažljivo sluša Riječ Božju )
z6
( Zbor "Trinitas" čiji je Maja član uručili su poklon malome Grgi večerašnjem novom članu župne zajednice )
Brojač posjete:
42987
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016