ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Mons.Šimunović: Uključite se svi u župnu zajednicu
za 001
Na drugu nejelju kroz godinu, 19.siječnja, središnje euharistijsko slavlje u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.dr.Milan Šimunović, uz asistenciju mons.mr.Tomislava Šporčića.

U svojoj homiliji dr.Šimunović se osvrnuo na današnje Evanđelje po Ivanu ( Iv 1,29-34) Evo jaganjca Božjega koji odnosi grijeh svijeta!

Izraelski narod je bio odabran od Boga da raznese Božju riječ po cijelome svijetu. Problem katoličke Crkve je što držimo vjeru previše za sebe, vjera nije privatna stvar, vjeru moramo širiti, moramo širiti ljubav, dobrotu biti Isusovi misionari. Svi ljudi su dobili poslanje. Ovaj papa Franjo je napisao pismo "Evanđelje radosti" gdje kažeU ili si misionar ili nisi kršćanin. Moramo biti angažiraniji u Crkvi, uključiti se u župnu zajednicu. Dragi župljani razmišljajte koju biste dužnost preuzeli u župi. Danas mnogi stariji nisu mogli doći na misu, toliko je prilika da napravimo nešto lijepo za Boga i ljude. Nemojte taj dar koji imate zadržavati za sebe, širite ga dalje. Širimo radost, nemojmo ogovarati, pričajmo lijepo, pozitivno da naši susreti budu plemenitiji. Ne širite val nesloge, nelagode i tako se razjedinjujemo. Molimo i za neprijatelja, moramo živiti dobrotu prema svima, pomirimo se, oprostimo. Papa Franjo kaže: Ispovijed nije mučilište. Ispovijed je susret s milosrdnim Bogom, da čovijek osjeti susret s Bogom. Također papa kaže: Crkva je skup ljdi, nemojte prozivati, budite krotki kao Isus, mnogi nas razjedinjuju. Sotona razdvaja, a Isus spaja. Radimo više sa srcem i ljubavlju onda će i svijet biti bolji - zaključio je mons.Šimunović.
za 002
Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor "Sv.Cecilija" predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
za 003
Brojač posjete:
43035
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016