ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Treća nedjelja kroz godinu
crk
Danas, 26.siječnja na treću nedjelju kroz godinu središnju svetu misu u 11 sati,predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije, otočki dekan i župnik.

U svojim razmišljanjima župnik se osvrnuo na prošli tjedan koji je bio u zanku molitve za jedinstvo kršćana. Župnik je kazao kako je završila molitvena osmina za jedinstvo kršćana, mi u Otočcu imamo katolike i pravoslavce. Isus Krist nas povezuje. Mi smo u jedinstvu s pravoslavcima, npr.Božić je Božić - pitanje ja samo dana. Kod nas kršćana se slavi misa na jedan način, kod pravoslavaca na drugi. Pravoslavci se služe crkveno slavenskim jezikom, dok su kršćani nekada slavili misu na staroslavenskom i latinskom jeziku. Kod pravoslavaca svećenici imaju drugu disciplinu, njima je dozvoljena ženidba dok katoličkim svećenicima nije. To je dogma. U Otočcu ima i onih koji su kršćani a nisu ni pravoslavci ni katolici, to su adventisti koji također organiziraju se u molitvi, održavaju tribine, druže se.Crkva nije podijelila narod nego je politika podijelila Crkvu.Mi moramo poznavati Isusa Krista, mi možemo biti bliži jedni drugima samo ako poznajemo Isusa Krista - zaključio je propovjednik.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor "Sv.Cecilija" predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama je bila prof.Branka Bernardi.

Jutros je u Otočcu bilo -10*C ali je crkva bila zagrijana.
c1
Brojač posjete:
43111
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016