ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Blagoslov domova romskih obitelji
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Danas, 26.siječnja u nedjeljno poslijepodne, župnik mons.Tomislav Šporčić pošao je na rubne dijelove župe Presvetog Trojstva Otočca, točnije u selo Podum, Škare i Doljane potražiti obitelji kod kojih do sada nije bio po blagoslovu obitelji. Obišao je 6 - 7 obitelji koje su ga s radošću i zahvalnošću primile. Sve su to romske obitelji. Male kuće, sa skromnim namještajem, a ima i onih s bogatijim izgledom. Oni su najprije bile ugodno iznenađene, iako u crkvi pa i preko HRO Otočca govorimo da svi koji žele mogu javiti župniku i on će rado k svima doći. U svakoj od pohođenih obitelji ima dvoje - troje pa i više djece. Djeca su veoma bistra, znaju moliti jer idu u školu i na školski vjeronauk. Sa župnikom je ovaj put pošla i č.s. Ljubomira koja toj djeci predaje vjeronauk u školi. Djeca su se posebno razveselila vidjevšii časnu sestru. Kod svake obitelji kratko su se zadržali, popričali, a posebno ih poticali da dolaze u crkvu kad im to prilike dopuštaju, te se pripremaju za sv. pričest i krizmu. Istina oni sve obećavaju. No, s njima bi trebalo posebno raditi jer do sada se nisu uključivali osim iznimnih pojedinaca.

Na slici:Župnik i s. Ljubomira u obitelji Marka Jurkovića - Zalužnica.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kod Marka Jurkovića u tren se nađoše i veći broj prijatelja i znanac koji obaviše poslovne razgovore, a i oni su pokazali svoje zadovoljstvoda su se susreli sa župnikom. I njima se dogovorio da im Župnik dođe, ali oni su zaposleni od jutra do večeri, uvijek su negdje.
Razmišljajući o ovoj kategoriji naših vjernika, kojih je sve više, zaključujemo da bi s njima trebao voditi posebni pastoral. Djeca koja idu u školu i na vjeronauk mogu u ovom pastoralu biti od velike pomoći.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kod obielji Hudorović u Škarama okupio se veći broj djece jer u gotvo i istom dvorištu podignuto je pet kuća za petero braće. Svi su oženjeni i svi imaju više djece. Oni veći idu u školu i poznaju č.s. Ljubomiru.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Djeca s pažnjom i lijepim ponašanjem mole glasno i jasno. Teško nam je shvatiti kako to da ne dolaze u crkvu. Možda bi trebalo organizirati neki "gratis" prijevoz do crkve. Svi su oni daleko od crkve od pet pa i više kilometara.

Brojač posjete:
42973
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016