Župni oglasi
Na Dekanatskom sastanku svećenika Otočkog dekanata u Brinju, 27. ožujka o.g. Župnici svih župa u Dekanatu odlučili su da zajedno u nedjelju, 14. svibnja o. g. u župnoj crkvi – Otočac, od 17 – 19 sati da za vas prirede roditeljsku tribinu
U četvrtak, 27.4. nakon Sv.Mise imamo euharistijsko klanjanje i poslije Euharistijskog klanjanja susret mladih - konačni dogovor za putovanje u Vukovar na SHKM.
S nedjeljom Muke Gospodnje (Cvjetnice) ušli smo u Veliki ili Sveti tjedan.
Na Cvjetnicu se obilježava i Svjetski dan mladih, pa će tako danas biti i u Otočkome dekanatu. Mladi su posebno pozvani na križni put u 17.30 sati na Fortici koji će predvoditi upravo mladi Otočkoga dekanata.
Organizatori koncerta: KUD „Lipa“ Sinac i ZD „Sinac“ Zagreb.
Kako je došlo do promjene računanja vremena od zimskog na ljetno stoga su večernje mise od nedjelje pa nadalje nedjeljom i radnim danom biti u 18,00 sati, a ne kao do sada u 18,30( zimsko vrijeme).
U srijedu je Pepelnica ili čista srijeda - početak korizme. Na večernjoj sv.misi u 18 sati biti će blagoslov pepela kojim će se na kraju mise obavljati obred pepeljenja u znak spremnosti da činimo pokoru.
U četvrtak, 9.veljače u 19,00 sati povjerenik za mlade naše Biskupije vlč.Josip Šimatović - župnik s Udbine održati će u dvorani Pastoralnog centra prvi pripravni susret oko organizacije susreta hrvatske katoličke mladeži
U župnom Pastoralnom centru Otočac, četvrtak (2.veljače) u 19.30 sati biti će obilježavanje 3. godišnjice postojanja Zajednice Ivan Pavao II.
Raspored svetih misa u tijednu od 30.01. do 05.02.2017.godine.
Zadnji vikend u veljači i prvi u ožujku ove godine održati će se Tečaj o braku za Otočki dekanat, to znači od 24.02. - 05.03.2017.godine. Do sada ima desetak prijavljenih parova, molimo one koji se još nisu prijavili da se prijavljuju.
Osim njih pozvani su članovi župnog pastoralnog vijeća novoizabrani koji će biti predstavljeni prisutnim vjernicima, pjevači sva tri zbora
Bilten se nalazi u crkvi i besplatan je pa uzmite i čitajte, pratite program.
Hvala svima koji su pridonijeli svojim prilogom za potrebe župe i župne crkve.Potičemo župljane koji to do sada nisu učinili. Molimo sve obitelji koje žive u župi,a nisu prijavljene, da to učine.
Za idući tejdan od 02. - 07. siječnja 2017.godine raspored domova
U ponedjeljak, 26.prosinca, na blagdan Svetog Stjepana, blagdan je Crkve i državni blagdan - neradni dan. Svete mise u 9, 11 i 18 sati.
Na Badnjak ( subota ) sveta misa ( mala ponoćka) za starije osobe i djecu u 20 sati i svečana misa ponoćka je u 23,00 sata.
Lista sa svim predloženim vijećnicima izložena je na Oglasnoj ploči u crkvi i na našoj internet stranici župe.
Sutra, u ponedjeljak, počinjemo s misama zornicama; za razliku od prethodnih godina kada su zornice počinjale u 6.30, odredili smo da ove godine zornice počinju u 6.15. Tu promjenu uvodimo zato da bi stigli na posao svi kojima radno vrijeme počinje u
U četvrtak 17.11. je nakon večernje mise u 18,30 sati sjednica članova Župnog Pastoralnog vijeća. Molimo članove da se odazovu sastanku.
U subotu u Pastoralnom centu Mukinje na Plitvicama održat će se susret – seminar za liturgijske čitače Gospićko-senjske biskupije.
Utorak je svetkovina Svih svetih. Sv. Mise bit će u župnoj crkvi u 9 i 18 sati. Sve vjeroučenike /svih razreda/ molimo da dođu na misu u 9 sati. U Poljicima će biti sv. Misa u 11 sati, nakon sv. Mise bit će odrješenje za pok. na groblju u Poljicim
Zadnjeg dana u ovomu mjesecu će u crkvi Presvetog Trojstva nakon večernje mise biti bdijenje nad Presvetim, taj molitveni program vodit će molitvena zajednica Župe Otočac, dok će u od 22 sata pa do ponoći također biti molitveno-meditativni program
Iduće subote se prelazi na računanje zimskog vremena. Stoga će već u nedjelju navečer i dalje svakog dana večernje mise biti u 18,00 sati, a ne kao do sada u tijeku ljeta u 18,30 sati.
Donosimo raspored svetih misa za ovaj tjedan. Napominjemo da su mise u 18,00 sati radnim danom, a nedjeljom u 9, 11, i 18,30 sati
Brojač posjete:
98170
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016